Groepsreizen Amerika

Groepsreizen Amerika

Amerika heet officieel de Verenigde Staten van Amerika en bestaat uit 50 staten waarvan 2 niet aan de rest grenzen, namelijk Hawaï en Alaska. In de Grote Oceaan en in de Caribische Zee liggen een aantal eilandgebieden die ook tot Amerika behoren. Amerika is op drie landen na het grootste land ter wereld, de grotere landen zijn Canada, China en Rusland. Canada begrenst Amerika aan de noordkant en de zuidkant wordt begrensd door het Caribisch gebied en Mexico. De Grote Oceaan ligt aan de westkant van Amerika, de Golf van Mexico in het zuiden en de Atlantische Oceaan in het oosten. De officiële landstaal is Engels, maar Spaans wordt ook gesproken door een deel van de Amerikaanse bevolking. De meest voorkomende religie in Amerika is het Christendom. Amerika is zoals u gedurende uw groepsreis Amerika wel zult merken een groot land en er zijn dan ook tal van bezienswaardigheden die stuk voor stuk het bezichtigen waard zijn.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Amerika

Dit moet u gezien hebben op een groepsreis Amerika! Als u een groepsreis Amerika gaat maken is het ten eerste leuk om eens een bezoekje te brengen aan Watson Lake. Dit meer is helderblauw van kleur en beslaat ongeveer 150 hectare. De oever van het meer is omgeven met ronde kleine rotsen genaamd Granite Dells. De combinatie van de rotsen, het meer en het zonlicht gedurende de tweede helft van de middag zorgen voor een prachtig uitzicht en dit zal dan ook bijzondere foto’s opleveren. Bent u liever wat actiever bezig, dan is er in dit park voldoende te doen, zo kunt u gaan kajakken, kanovaren, vissen of gaan varen met een gemotoriseerde boot. In het Watson Lake Park kunt u ook kamperen en wandelen is ook buiten de daarvoor aangelegde paden toegestaan. Het park is gelegen aan de noordoostzijde van Prescott in Arizona en vanaf eind mei tot begin september is het park geopend van zes uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds, in de overige maanden is het park geopend van zeven uur ’s morgens tot zonsondergang. Ten tweede Little Finland. Dit is een rotsplateau gelegen in het zuidoosten van Nevada en staat vol met rotssculpturen. Deze sculpturen worden ook wel ‘fins’ genoemd en bestaan uit dunne platen van zandsteen. Het is een lang en smal plateau zonder paden en het staat vol met prachtig gevormde rotsformaties. Vanwege het ontbreken van paden kunt u gedurende uw bezoek aan Little Finland dan ook lopen waar u zelf wilt. Het is aan te raden om wanneer u dit prachtige fenomeen bezoekt in de ochtend of rond zonsondergang te gaan, aangezien het zonlicht overdag erg fel is. Vanwege deze tijdstippen kunt u het beste een overnachting in dit gebied maken, aangezien het lastig is om in het donker de plaats van bestemming te bereiken. Er zijn echter geen campings in de buurt, dus het is aan te raden om voldoende voedsel en drinken mee te nemen.
Als laatste is het een echte aanrader om gedurende uw groepsreis Amerika een bezoek te brengen aan de sculpturen in de rotsen van South Dakota, ook wel Mount Rushmore genoemd. In de granieten rotspilaren die in dit gebied staan en beter bekend zijn onder de naam The Needles zijn de hoofden van vier bekende presidenten uitgehouwen. De beeldhouwer, Gutzon Borglum, vond dat deze vier presidenten tezamen 150 jaar van Amerika symboliseerden en hier zijn dan de hoofden te zien van president George Washington, president Thomas Jefferson, president Theodore Roosevelt en president Abraham Lincoln. Het uithouwen begon in 1927 en in 1941 werd de laatste hand gelegd aan de hoofden. Het oorspronkelijke idee was om de torso’s ook uit te houwen, maar wegens geldgebrek is dit er nooit van gekomen. De hoofden van de presidenten zijn op een zeer nauwkeurig uitgekozen punt uitgehouwen, namelijk zo dat het zonlicht altijd goed valt en uit rotsen die weinig tot geen last hebben van erosie. De hoofden zijn maar liefst 18 meter hoog en de vier hoofden bij elkaar 56,4 meter breed, kortom een indrukwekkend beeldhouwwerk wat u gedurende uw rondreis Amerika echt niet mag missen!

Natuur en landschap

Gezien de grootte van Amerika zijn er ook grote verschillen in het landschap. Zo zijn er veel grasvlakten, maar ook veel bossen, woestijngebieden, bergen en hooglanden. Diverse nationale parken bieden goede mogelijkheden om het Amerikaanse landschap eens goed te bekijken. De fauna van Amerika is erg uitgebreid, zo komen er 750 verschillende vogelsoorten voor en 320 verschillende zoogdieren. De meeste dieren vindt u in het noordwesten.

Unieke bezienswaardigheden

Wanneer u een groepsreis Amerika gaat maken, is het leuk om eens een bezoek te brengen aan het rotslandschap Alabama Hills, wat gelegen is in Californië. De rotsen die u hier tegen zult komen zijn miljoenen jaren oud en de vormen van de rotsen zijn door erosie bijzondere vormen gekregen in de loop der jaren. Wanneer u hier bent, kunt u op de achtergrond de hoge kartelige pieken van de Sierra Nevada zien. Het gebied is 120 km² groot, dus een plattegrond is wel handig. Deze zijn verkrijgbaar bij het Lone Pine Visitor Center. Het gebied is ook bekend uit diverse films en commercials en sterren zoals Humphreu Bogart en John Wayne hebben hier scènes opgenomen. Het is werkelijk een prachtig stukje natuur en dan ook zeker het bezoeken waard!

Algemeen

De algehele oppervlakte van Amerika is 9.629.091 km² en er wonen 307.212.123 mensen. Amerika wordt in het noorden begrensd door Canada, ten oosten door de Atlantische Oceaan, in het zuiden door de Golf van Mexico, Mexico en het Caribisch gebied en ten westen door de Grote Oceaan. Het tijdsverschil met Nederland is in te delen in vier gebieden, namelijk Eastern waar het zes uur vroeger is dan in Nederland, Central waar het zeven uur vroeger is dan in Nederland, Mountain waar het acht uur vroeger is dan in Nederland en Pacific waar het negen uur vroeger is dan in Nederland. De eilanden Alaska en Hawaï hebben hun eigen tijdsverschil, namelijk tien en elf uur vroeger. De spreektaa is Engels.

Feestdagen

De staten van Amerika hebben nog wel eens hun eigen feestdagen, maar de nationale feestdagen zijn ‘New Years Day’ op 1 januari, ‘Martin Luther King Day’ op de derde maandag in januari, ‘Presidents Day’ op de derde maandag in februari, ‘Memorial Day’ op de laatste maandag in mei, ‘Independence Day’ op 4 juli, ‘Labor Day’ op de eerste maandag van september, ‘Halloween’ op 31 oktober, ‘Election Day’ op de dinsdag na de eerste maandag van november, ‘Veterans Day’ op 11 november, ‘Thanksgiving’ op de vierde donderdag in november en ‘Christmas Day’ op 25 december.

Wist u dat?

De grootste stad van Amerika is Juneau, gelegen in Alaska en beslaat ongeveer 4.828.032 vierkante kilometer!

Cultuur in Amerika

De Amerikaanse cultuur behoort officieel gezien tot het ‘West-Europese culturencomplex’, ondanks dat het echt een cultuur op zich is. De cultuur heeft ontzettend veel westerse invloeden die nog steeds terug te vinden zijn, wat te danken is aan de kolonisten. De cultuur van de indianen en andere oorspronkelijke bewoners van Amerika zijn helaas te verwaarlozen en weinig terug te vinden, de Afro-Amerikaanse cultuur daarentegen is wel zeer duidelijk terug te vinden. De officiële landstaal is Engels, maar ook Spaans wordt her en der gesproken. Het Navajo wordt nog wel gesproken, maar door een zeer klein deel van de bevolking en de meeste talen van de indianen zijn bijna uitgestorven. Ondanks dat de Amerikaanse cultuur voornamelijk gebaseerd is op de westerse, heeft deze cultuur tegenwoordig grote invloed op de westerse cultuur. Zo zijn de fastfoodketens van Amerika overal ter wereld terug te vinden, worden de Amerikaanse films overal ter wereld uitgezonden, de Amerikaanse muziek overal ter wereld verkocht en concurreren de grafische ontwerpers van Amerika sterk met de Europese wat betreft de mode industrie. Amerika heeft ook typische Amerikaanse cultuursymbolen, zoals de honkbalknuppel, de Amerikaanse vlag en appeltaart. De Amerikaanse keuken is een combinatie van de keukens van alle staten bij elkaar en de invloeden van de vroegere kolonisten. Wat ook typisch Amerikaans is, is dat er overal wel een koffiebar te vinden is en u zult zien dat veel Amerikanen met een koffiebeker op straat lopen.

Toeristen

De Amerikaanse bevolking staat bekend als vriendelijk tegen toeristen. Zo zal men wanneer u bijvoorbeeld in de weg staat netjes vragen of u aan de kant kunt gaan, maar ook als u vragen heeft zullen ze bereid zijn u verder op weg te helpen. Wanneer u ergens eet of ergens iets gaat drinken is het gebruikelijk om een fooi te geven. De fooi bedraagt meestal 10% tot 20%, wanneer u tevreden bent over de aan u geleverde service wordt er vaak een fooi van 20% gegeven, is dit niet het geval dan volstaat 10%.

Klimaat in Amerika

Vanwege de omvang van Amerika heeft men ook te maken met meerdere klimaten in dit land. Zo is zijn er toendraklimaten, tropische klimaten zoals bij de tropische regenwouden, subtropische klimaten, vochtige klimaten en steppeklimaten. Grofweg is er aan de oostkant van de honderdste meridiaan een vochtig en subtropisch klimaat en ten westen hiervan is er een steppeklimaat. In beiden gebieden komen uitgestrekte bossen voor, maar de temperaturen verschillen sterk evenals de neerslag in beide gebieden.

Beste vakantieperiode Amerika

Wanneer het precies de mooiste vakantieperiode is om een groepsreis Amerika te gaan maken, hangt eigenlijk geheel af van uw persoonlijke voorkeuren. Eigenlijk is het gedurende het hele jaar goed vertoeven in Amerika, heeft u echter liever dat het wat warmer is dan is het prettig om in de zomer te gaan, maar als de kou u weinig doet kunt u ook prima in de winter gaan. Het is wellicht leuk om rekening te houden met de nationale feestdagen, aangezien het vaak groots gevierd wordt en dit een hele ervaring op zich is!

Vaccinatie

Als u een groepsreis Amerika gaat maken zijn vaccinaties niet verplicht en ook niet nodig.

Reisdocumenten en visum

Uw paspoort moet nog ten minste zes maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland en voor een bezoek aan Amerika heeft u een visum nodig. Een toeristenvisum kunt u aanvragen bij de Amerikaanse Ambassade in Nederland en dit visum brengt geen kosten met zich mee. Het is van groot belang dat u kunt aantonen dat u op een bepaalde datum Amerika weer verlaat, dus zorgt u altijd voor een retourticket!

Bagage

De maximale hoeveelheid bagage die u mee mag nemen is over het algemeen twintig kilo per persoon. Dit kan echter verschillen per maatschappij, dus het is aan de raden dit van te voren even bij uw reisorganisatie na te vragen.

Elektriciteit

In Amerika is het voltage 110 Volt. Het is dus aan te raden om wanneer u een groepsreis Amerika gaat maken een wereldstekker en een verloopstekker mee te nemen om niet voor verrassingen te komen staan.

Eten en drinken

Typische Amerikaanse ontbijten zijn cornflakes, gebakken aardappelen met meatloaf, biefstuk en pannenkoeken, maar u kunt ook gewoon een toast of tosti bestellen. Wat een Amerikaanse specialiteit is gedurende de lunch is een bagel met roomkaas en zalm wat zeker het proberen waard is! Er wordt veel vlees gegeten en vis komt ook veel voor in de Amerikaanse keuken. In de supermarkt vindt u alles wat u nodig heeft en deze zijn meestal 24 uur per dag geopend.

Geld

In Amerika wordt betaald met de Amerikaanse Dollar (USD) en de koers varieert dagelijks sterk. Bij de ATM’s kunt u geld opnemen, maar het is raadzaam voor vertrek even bij uw bank te informeren of uw pas hier geschikt voor is. Met een creditcard kunt u overal terecht. Geld wisselen kunt u doen in de grote steden maar het is handiger om gewoon te pinnen. Fooi geven is in Amerika zeer gebruikelijk wanneer dit nog niet bij de totaalprijs is inbegrepen. De hoogte van de fooi is over het algemeen 10% tot 20% en u zult merken dat het geven van een fooi zeer op prijs gesteld zal worden. Vaak is het zo dat wanneer u niet tevreden bent over de aan u geleverde service, u een fooi geeft van 10% over het totaalbedrag en wanneer u wel tevreden bent is een fooi van 20% gebruikelijk.

Veiligheid

Wanneer u een groepsreis Amerika gaat maken is het verstandig goed te letten op uw waardevolle spullen, want ook hier komen zakkenrollers voor. Wanneer u deze spullen niet meeneemt is het aan te raden deze op te bergen in de kluis in uw hotelkamer en waardevolle papieren zoals uw paspoort of uw geld kunt u het beste in een buideltasje onder uw kleding dragen.

Offerte groepsreis Amerika? Klik hier