Groepsreizen Brazilië

Groepsreizen Brazilië

Brazilië heet officieel de Federale Republiek Brazilië en ligt in Zuid-Amerika, grenzend aan de Atlantische Oceaan, Suriname, Guyana, Frans-Guyana, Colombia, Peru, Venezuela, Bolivia, Argentinië, Paraguay en Uruguay. Brazilië beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika en is het op vier na grootste land van de wereld. Met een ontzettend uitgebreid scala aan bezienswaardigheden in de vorm van architectuur, natuurgebieden en historische gebouwen is Brazilië een uitstekend land om eens te gaan verkennen. De gesproken taal is Portugees, maar wanneer u naar de wat meer afgelegen gebieden trekt tijdens uw groepsreis Brazilië zult u merken dat er ook nog inheemse talen worden gesproken. De Braziliaanse keuken is divers, met invloeden uit Portugese, Japanse, Afrikaanse en Indiaanse tradities. Het is zelfs mogelijk om alligatorvlees te eten in Brazilië, wat zeker het proberen waard is! Vlees en vis komen veel voor in deze keuken. Wanneer u van muziek houdt, zal Brazilië u zeker bevallen. De Brazilianen staan er om bekend de meest muzikale bevolkingsgroep ter wereld te zijn en tijdens uw groepsreis Brazilië zult u versteld staan hoeveel muzikanten of dansers u zult ontmoeten.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Brazilië

Dit moet u gezien hebben op een groepsreis Brazilië! Ten eerste de hoofdstad van de staat Paraná, Curitiba. Deze stad staat er om bekend een van de schoonste te zijn van heel Zuid-Amerika en is al eeuwen oud. Op 29 maart in 1693 werd deze stad gesticht en in 1940 woonden er slechts 140.000 mensen. Sindsdien is de stad enorm gegroeid en op dit moment wonen er maar liefst anderhalf miljoen mensen. Het inwonersaantal is dus sterk gegroeid binnen korte tijd, maar de meeste historische gebouwen die de stad rijk is zijn bewaard gebleven. Zo vindt u tijdens uw groepsreis Brazilië vijf monumentale gebouwen in het centrum waaronder het Iguaçu Paleis. Dit paleis is het hoofdkwartier van de staats- en stedelijke overheid en zeker het bezoeken waard. Wat erg geliefd is onder de toeristen is de treinrit van Curitiba naar Morretes. Deze trein rijdt door het prachtige landschap van Serra do Mar. Dit gebied is 1500 kilometer lang en bestaat uit steile rotswanden en bergketens. Verder landinwaarts wordt het gebied vlakker en hier variëren de hoogtes tussen de 500 en 1300 meter. Het is grotendeels beschermd gebied en verdeeld in diverse nationale parken en reservaten. Wat absoluut een bezoek waard is in dit gebied is het hoogste punt, de Pico das Salinas, die te vinden is in het Parque Estadual dos Tres Picos, en maar liefst 2316 meter hoog is. Ten tweede Brasília. Dit is de hoofdstad van Brazilië en deze stad mag u tijdens uw groepsreis Brazilië echt niet missen. Binnen vier jaar tijd is de stad ontworpen en gebouwd en werd op 21 april 1960 uitgeroepen tot hoofdstad. Wanneer u de stad vanaf de lucht bekijkt zal het u opvallen dat de vorm van een vliegtuig of van een pijl en boog zichtbaar is. Vanwege de unieke architectuur en ontwerp staat de stad op de lijst van UNESCO’s World Heritage. U kunt hier het Alvorada paleis bezichtigen, het nationale congres en de Metropolitan Kathedraal. De ontwerpen van deze gebouwen zijn ongebruikelijk, maar tegelijkertijd zeer harmonieus. Als derde het kustplaatsje Parati. Dit is een klein plaatsje met bijna 40.000 inwoners en gelegen in een tropisch paradijs. Hier kunt u genieten van een van de mooiste collecties van de klassieke 18e eeuwse Portugese koloniale architectuur. Het stadje ligt 250 kilometer ten zuidwesten van Rio de Janeiro en wordt ook wel een ‘virtueel museum’ genoemd.

Natuur en landschap

Wanneer we het landschap van Brazilië bekijken valt de diversiteit op, zo kan het worden onderverdeeld in vier natuurlijke landschappen. Ten eerste het Amazonegebied. Hiervan behoort maar liefst 3 miljoen km² tot Brazilië. Ten tweede het Hoogland van Guyana, dit ligt hoger dan 3000 meter en de zuidelijke hellingen behoren tot Brazilië. Ten derde het Bergland van Brazilië met een gemiddelde hoogte tussen de 400 en 1000 meter en als laatste zuidoost Brazilië wat bestaat uit een lage, smalle kustzone. Wanneer we naar de flora en fauna kijken valt het op dat het Amazonegebied bijna volledig bestaat uit tropisch regenwoud, maar ook droogtewoud komt voor, waar wat soorten palmbomen te vinden zijn en cactussen. Wat zuidelijker gelegen is een groot savannegebied en in het gebied van de staat Rio Grande do Sul vindt u voornamelijk subtropische wouden. Ook de dierenwereld is uitgebreid en divers. Zo zijn er diverse apensoorten te vinden, maar ook katachtigen zoals de poema en de jaguar, en beren en wolven.

Unieke bezienswaardigheden

Wat absoluut een unieke bezienswaardigheid is in Brazilië is het Amazonegebied. Dit is het grootste regenwoud op aarde en beslaat meer dan 40% van het totale landoppervlak van het land. Hier zijn meer dan 1800 verschillende soorten vogels te vinden en meer dan 250 verschillende zoogdieren. Ook verzorgt dit regenwoud de helft van de totale zuurstofproductie van de wereld.

Algemeen

Brazilië heeft 198.739.269 inwoners en een totale oppervlakte van 8.514.877 km². Gelegen in Zuid-Amerika grenst Brazilië aan Uruguay, Argentinië, Bolivia, Paraguay, Peru, Guyana, Venezuela, Colombia, Suriname, Frans-Guyana en de Atlantische Oceaan. In het westen van Brazilië is het in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland en in het oosten 5 uur vroeger. ’s Winters is het in het westen 4 uur vroeger dan in Nederland en in het oosten 3 uur vroeger.

Feestdagen

Wanneer u een groepsreis Brazilië maakt is het verstandig rekening te houden met de volgende feestdagen. Op 20 januari wordt er in Brazilië de ‘Stichtingsdag’ gevierd, om de stichting van Rio de Janeiro te vieren. Op 25 januari wordt de ‘Stichtingsdag’ van São Paulo gevierd, op 17 februari viert men ‘Aswoensdag’. ‘Tiradentes Dag’ wordt gevierd op 21 april en hierbij wordt het overlijden van Joaquim José da Silva Xavier herdacht. De tweede zondag van augustus is het Vaderdag en op 7 september wordt ‘Onafhankelijkheidsdag’ gevierd. 15 november wordt de ‘Uitroeping van de republiek’ gevierd, dit is een nationale feestdag. Op 20 november is het ‘Zumbi’s verjaardag’ ook wel ‘Black Conscience Day’ genoemd. Deze dag staat in het teken van de herdenking van de zwarte slaaf Zumbi die een belangrijke rol speelt in het leven van Afro-Brazilianen.

Wist u dat?

In Brazilië de meeste apensoorten voorkomen. Ook loopt de op een na langste rivier door Brazilië, namelijk de Amazone. Deze rivier bezit samen met zijn zij-rivieren meer dan 20% van het totale zoetwater aanbod ter wereld!

Cultuur in Brazilië

Brazilië is officieel gezien een katholiek land en heeft de grootste katholieke populatie ter wereld. De religieuze flexibiliteit van het land is echter groot, er is een grote verscheidenheid van diverse religies en sektes. Wat erg belangrijk is in de Braziliaanse cultuur is muziek en het volk behoort tot de meest muzikale mensen op aarde. Het zal u opvallen dat u tijdens uw groepsreis Brazilië overal mensen zult ontmoeten die zingen, muziek maken of dansen. In Brazilië heeft elke regio wel zijn eigen typische gerecht. Er wordt veel gebruik gemaakt van rijst en vlees en er zijn diverse invloeden terug te vinden in de gerechten. De gesproken taal is Portugees, maar in afgelegen gebieden worden er ook nog inheemse talen gesproken zoals Guerani in het zuidoosten en Tupi in het noordoosten.

Toeristen

De Braziliaanse bevolking staat er om bekend erg vriendelijk en open te zijn en wanneer u een groepsreis Brazilië maakt zal dit u ook opvallen. In heel Brazilië zult u de zogeheten ‘Churrascarias’ of ‘Rodizios’ vinden. In deze restaurants worden uitstekende soorten vlees geserveerd en de obers zullen met vleesspiesen langskomen en het stuk vlees dat u zelf heeft uitgekozen voor u afsnijden. De bedragen zijn vast waarvoor u zoveel kunt eten als u zelf wilt, alleen de drankjes vallen buiten deze prijs. Het is aan te raden geen kraanwater te drinken, maar mineraalwater. Let u ook op met ijsblokjes, deze worden van kraanwater gemaakt dus het is verstandig drinken zonder ijs te vragen. Wanneer u tevreden bent over de service is een fooi gebruikelijk. De fooi is ongeveer 10% tot 15% van de totale rekening, het personeel heeft lage lonen en ze waarderen elk extraatje.

Klimaat in Brazilië

Het Braziliaanse klimaat heeft voornamelijk een tropisch karakter, maar er bestaan verspreid over het land grote verschillen en er zijn vijf klimaten. In het noorden van het land heeft men te maken met een tropisch regenwoudklimaat. De temperatuur ligt vrij hoog met een gemiddelde van meer dan 26°C. De neerslag valt voornamelijk in de regentijden, die in het westen rond februari-juni valt. Men heeft in het hoogland te maken met een savanneklimaat. Hier is het gedurende het hele jaar overdag ongeveer 26°C en in sommige staten kan het zelfs 40°C worden. In het noordoosten heerst een steppeklimaat. Het is hier warm en droog en regen valt er weinig. In het zuiden van Brazilië heeft men te maken met een subtropisch klimaat en de vier jaargetijden zijn hier goed te onderscheiden. Dit zorgt er ook voor dat er in dit gebied de grootste temperatuurverschillen voorkomen. De regenval is in dit gebied over het hele jaar verspreid. Overheersend in Brazilië is het tropische zeeklimaat. De temperaturen zijn het hele jaar door prettig en er is zelden neerslag. Wanneer we kijken naar de zomer en winter, dan is de winter van juni tot augustus en in deze periode blijven de temperaturen vrij hoog, op het zuiden na. De zomer start in december en duurt tot februari.

Beste vakantieperiode Brazilië

Wanneer het precies de beste vakantieperiode is om een groepsreis Brazilië te maken is moeilijk te zeggen. Het is afhankelijk van wat u zelf het liefste heeft. Houdt u van de warmte dan is het aan te raden om in de Braziliaanse zomer te gaan, heeft u de temperatuur liever iets lager dan kunt u beter in de winter gaan.

Vaccinatie

Wanneer u een groepsreis Brazilië gaat maken zijn vaccinaties niet verplicht. Er wordt echter wel aangeraden om u te laten vaccineren voor gele koorts, DTP en hepatitis A. Ook is het verstandig rekening te houden met malaria. Neem voldoende antimuggen middelen mee en wanneer u griepachtige verschijnselen of koorts krijgt bij terugkomst of tijdens uw verblijf in een gebied waar malaria voorkomt, bijvoorbeeld het Amazonegebied, is het aan te raden direct contact op te nemen met een arts.

Reisdocument en visum

Wanneer u naar Brazilië reist zult u onderweg of bij aankomst een formulier moeten invullen waarmee u een visum krijgt. Dit visum is negentig maanden geldig. Uw paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.

Bagage

Het maximale gewicht aan bagage dat u mag meenemen, is gemiddeld 20 kilo. Dit kan echter verschillen per maatschappij dus het is verstandig dit van tevoren na te vragen bij uw reisorganisatie.

Elektriciteit

Het voltage in Brazilië is meestal 110 Volt. In sommige gebieden wisselt dit echter tussen de 110 en 220 Volt, let er dus goed op voordat u uw apparaten in het stopcontact stopt en het is verstandig een wereldstekker mee te nemen tijdens uw groepsreis Brazilië.

Eten en Drinken

Het is af te raden het kraanwater in Brazilië te drinken. Er zijn overal flessen mineraalwater te koop dus het is verstandig dit te gebruiken om uw tanden te poetsen of als drinken. IJsblokjes worden ook van kraanwater gemaakt dus het wordt aangeraden ook deze af te slaan. De Braziliaanse keuken is divers, er wordt veel vlees, vis en rijst gegeten. Ook zijn er diverse invloeden terug te vinden uit Portugese, Afrikaanse, Japanse en Indiaanse tradities.

Geld

In Brazilië betaalt men met de Real (BRL). 1 euro staat gelijk aan ongeveer 2,538 BRL. U kunt in het hele land pinnen. In de grotere winkels en hotels worden creditcards ook geaccepteerd en u kunt hiermee ook geld opnemen bij diverse banken. Ook fooien zijn gebruikelijk in Brazilië. Wanneer u tevreden bent over de service dan is een fooi van 10% tot 15% normaal. Let u er op dat deze nog niet bij het totaalbedrag is inbegrepen. De personeelsleden hebben vaak een minimaal loon en waarderen elk extraatje. Bij taxichauffeurs is 15% gebruikelijk en kamermeisjes wordt vaak ongeveer 1 dollar gegeven per dag.

Veiligheid

Zakkenrollers komen overal voor, zo ook in Brazilië. Wanneer u een groepsreis Brazilië maakt is het aan te raden goed op uw waardevolle spullen te letten. Laat geen spullen in het zicht liggen, maar berg deze op in een tas. Paspoorten en dergelijke papieren kunt u het beste in een buideltasje doen zodat u deze altijd bij u heeft. Wanneer u uw spullen niet mee wil nemen is het verstandig deze in de kluis op uw hotelkamer te bewaren. Wat gebruikelijk is in Brazilië wanneer u op het strand geniet van de zon en de zee is om uw waardevolle spullen in een zelf gegraven kuil te leggen.

Offerte groepsreis Brazilië? Klik hier