Groepsreizen Canada

Groepsreizen Canada

Canada ligt in het noorden van Noord-Amerika. Het oosten van Canada grenst aan de Atlantische Oceaan, het zuiden aan de Verenigde Staten van Amerika, het westen aan de Amerikaanse staat Alaska en de Grote Oceaan en het noorden grenst aan de Noordelijke IJszee. De naam is afgeleid van een indiaans woord, namelijk Kanata en dit staat voor ‘nederzetting’. Voordat Canada door de Europeanen werd gekoloniseerd werd het al bewoond door inuit en indianen. Als op een na grootste land van de wereld heeft Canada genoeg te bieden. Wanneer u een groepsreis Canada maakt zult u diverse mogelijkheden hebben om prachtige natuurgebieden met ongetemde begroeiing te bezichtigen, maar er zijn ook veel historische bezienswaardigheden, zoals de Viking nederzetting L'Anse aux Meadows. Deze nederzetting is ontdekt in 1960 en u kunt hier een oude smederij uit het Vikingtijdperk bekijken en andere gebouwen. Deze nederzetting staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoek waard. In Toronto vindt u het Royal Ontario Museum. Dit museum is gericht op wereldculturen en natuurlijke historie. Het museum heeft een collectie van ongeveer zes miljoen objecten en meer dan veertig galerieën die vier verdiepingen beslaan. Aan het begin van juli wordt Calgary Stampede gehouden. Dit is het grootste jaarlijkse festival van Canada en is een rodeofestival. Het festival duurt tien dagen en gedurende deze tien dagen wordt het ‘Wilde Westen Cowboy-imago’ van Calgary aan de wereld getoond.

Advertenties van onze partners

De officiële taal van Canada is Engels, maar er zijn ook provincies waar men veel Frans spreekt en Frans wordt dan ook als officiële taal gezien. De Canadese keuken heeft ook voor iedereen wel wat te bieden. Deze keuken staat bekend om de streekgerechten, zo wordt er veel vlees, vis, taarten en pasteitjes gegeten.

Bezienswaardigheden in Canada

Dit moet u gezien hebben op een groepsreis Canada! Wanneer u een groepsreis Canada maakt mag u Banff National Park niet missen. Banff National Park is een onderdeel van de Rocky Mountains en ligt in het zuidwesten van Alberta. Dit natuurgebied is maar liefst 6641 km² groot en u vindt hier de plaatsjes Lake Louise en Banff. Dit park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is het eerste nationale park van Canada. In dit gebied zijn diverse bergen, rivieren en gletsjers en er is de Icefields Parkway, wanneer u deze weg volgt kunt u bij de meeste bezienswaardigheden in dit park komen. Er zijn twee grote wildcampings in dit park waar u kunt kamperen. De campings hebben geen omheining, dus wild kan zo het terrein oplopen. Let er op dat u geen spullen in uw tent bewaard die het wild kunnen aantrekken, stop dit in uw kluisje. Wat u wel en niet mag meenemen uw tent in is aangegeven op de camping. Dit park is echt een bezoek waard voor zowel de dagjes mensen als voor degene die er graag een overnachting bij hebben! Wanneer u tijdens uw groepsreis Canada een stop maakt in Calgary dan is het Glenbow Museum een echte aanrader. Dit museum heeft 8.600 m2 ruimte voor tentoonstellingen. De focus ligt op de geschiedenis van westelijk Canada in het algemeen en Alberta. In dit museum zijn ruim 100.000 objecten te bezichtigen die bestaan uit natuurlijke rijkdommen van Alberta, culturele, militaire en etnische objecten. U kunt een kijkje nemen in het dagelijkse leven in Alberta, maar dan in de 19e eeuw. Ook kunt u hier objecten bekijken uit andere werelddelen, zo kunt u ook kunst uit Zuid-Amerika en Azië bezichtigen. Tijdens uw groepsreis Canada is het ook zeker aan te raden een stop te maken in Vancouver. Hier kunt u de Capilano Suspension Bridge vinden die er 110 jaar geleden voor het eerst gebouwd werd over de Capilano River. Dit is een prachtig stukje natuur en in 1930 zijn er ook totempalen geplaatst. U kunt hier bijvoorbeeld een wandeling maken langs de forelvijvers in de Old Growth Woods en hier is ook een prachtige 61 meter hoge waterval. Verspreid over het gebied zijn toeristische winkeltjes waar u souvenirs kunt kopen en er is een grote variatie aan houtsnijwerk te bezichtigen in het park.

Natuur en landschap

Gezien de omvang van Canada is ook de begroeiing heel divers. Zo zijn er in het hoge noorden voornamelijk toendra’s. Hier heerst permafrost en alleen de sterkste planten overleven hier zoals taaie gras- en bloemsoorten en korstmossen. In na- en voorjaar bloeit alles op de toendra uitbundig en het dierenleven is rijk, zo leven er in dit gebied ijsberen, wolven, poolvossen, muskusossen, kariboes en zeehonden. Naaldwouden beslaan het zuiden van Canada een strook van de Yukon in het westen tot Newfoundland in het oosten. In dit gebied leven de dieren waar Canada het meest mee word geassocieerd, namelijk de lynx, de zwarte beer, de bever en de eland. Het nationale symbool van Canada is ook de bever. In de loofbossen die u in het oosten zult aantreffen leven voornamelijk stinkdieren en herten en op de graslanden van Midden Canada leven veel bizons en grondeekhoorns. Ook heeft Canada een regenwoud waar veel wilde diersoorten leven.

Unieke bezienswaardigheden

Wat absoluut een unieke bezienswaardigheid is in Canada is Fort Langley wat ongeveer 56 kilometer ten oosten van Vancouver ligt. In 1872 stichtte de Hudson’s Bay Company aan de Fraser River de eerste Europese handelspost. In 1839 werd het fort verplaatst naar de huidige ligging. Het enige originele gebouw uit dit tijdperk is de storehouse, de rest is weer opgebouwd nadat het fort in 1923 door Canada werd uitgeroepen tot National Historic Site. Kortom, wilt u een kijkje nemen in de geschiedenis van Canada dan is dit een perfecte plaats!

Algemene informatie Canada

Canada heeft 33.487.208 inwoners en met een oppervlakte van 9.984.670 km2 is dit het op een na grootste land van de wereld. Gelegen in het noorden van Noord-Amerika grenst Canada aan het noorden aan de Noordelijke IJszee, aan het oosten aan de Atlantische Oceaan, het zuiden aan de Verenigde Staten van Amerika en het weten aan de Amerikaanse staat Alaska en de Grote Oceaan. Het tijdsverschil tussen Canada en Nederland is wisselend. In het oosten is het gemiddeld vijf uur vroeger en in het westen van Canada is het gemiddeld elf uur vroeger dan in Nederland.

Feestdagen

Een kenmerkende nationale feestdag voor Canada is ‘Canada Day’. Canada Day wordt gevierd op 1 juli en op deze dag wordt de vorming van de confederatie van Canada gevierd. Op 4 oktober wordt ‘Sint Franciscus’ gevierd, op 31 oktober ‘Halloween’ en op de zaterdag na ‘Canadees Thanksgiving’, wat de 2e maandag van oktober gevierd wordt, viert men ‘Niet-Winkeldag’.

Wist u dat?

Er in Canada al gedurende vijfendertig jaar geen post wordt bezorgd op zaterdag. Hoewel Canadezen voor het overgrote deel dezelfde achtergrond hebben als Amerikanen en ze economisch en cultureel sterk verbonden zijn vinden zij dat ze ‘anders’ zijn dan hun zuiderburen. Dit wordt dan ook graag benadrukt en veel Canadezen reizen met een Canadese vlag op hun bagage zodat ze niet worden aangezien voor Amerikanen.

Cultuur in Canada

De cultuur van Canada is het waard om te ontdekken. Canada heeft een grote culturele erfenis wat een combinatie is van de Franse en Engelse invloeden met de autochtone bevolking. Het merendeel van de Canadese bevolking is Rooms-katholiek (42%), maar er zijn ook veel Protestanten (24%) en de rest van de bevolking hangt een andere religie aan of geen. Canada heeft echter geen officiële godsdienst. De Canadese keuken is ook vrij uniek. Het zijn voornamelijk streekgerechten, zo komen er veel zalm gerechten uit British Columbia, uit Quebec veel Nova Scotia-kreeft en Franse taarten en pasteitjes en uit Alberta veel rundvlees gerechten. In kosmopolitische restaurants word veel wild, zoals bizon en konijn, opgediend als haute cuisine. Er zijn veel invloeden terug te vinden van de Europese keuken, voornamelijk de Engelse en Franse keuken. Kenmerkend voor Canada is de Maple Syrup. Dit is stroop gemaakt van de Canadese Esdoorn. Het blad van de Esdoorn staat ook op de Canadese vlag. De oogst van het sap en het inkoken tot maple syrup is voor de bewoners van Quebec een teken dat de lente komt. Dit wordt uitbundig gevierd door een suiker feest te geven. Hierbij worden buren, vrienden en kinderen uitgenodigd om gerechten en deserts waarbij maple syrup is gebruikt te nuttigen.

Toeristen

De Canadezen zijn een tolerant volk en ze zijn heel gastvrij. Canadezen staan er om bekend een vriendelijk volk te zijn en tijdens uw groepsreis Canada zal u dit merken. Voor toeristen is Canada goed betaalbaar aangezien de euro sterk staat ten opzichte van de Canadese dollar. Wanneer u wat gaat drinken op een terrasje is het normaal om boven op het eindbedrag een fooi van ongeveer 15% te doen, de bedieningskosten zijn ook niet bij het eindbedrag in begrepen. De lonen zijn over het algemeen vrij laag en er wordt vaak gerekend op de fooien. Dit is in restaurants precies hetzelfde. Bier wordt door de gemiddelde Canadees graag gedronken. Canada heeft twee nationale biermerken, namelijk Labatt Blue en Molson Canadian, en het bekendste nationale whisky merk is Canadian Club.

Klimaat in Canada

Canada is een groot land en het zal dan ook niet verrassend zijn dat er tussen de diverse gebieden grote klimaatverschillen zijn. Bij de grote meren en aan de kust zijn de winters zachter en de zomers koeler, in het binnenland is het echter andersom. ’s Winters kan het behoorlijk koud zijn en zomers erg warm. Canada is ook geschikt voor zowel de wintersporter als degene die opzoek zijn naar een strand en zee vakantie.

Beste vakantieperiode Canada

In juli en augustus zult u het mooiste weer treffen in Canada, maar dit brengt tegelijkertijd veel drukte met zich mee. Wanneer u in de periode december tot maart een groepsreis Canada maakt is het in de berggebieden skiseizoen en ook hier redelijk druk. Wanneer u wel van de kou houdt kunt u ook naar het hoge noorden gaan. Hier komt de temperatuur alleen in juli en augustus boven nul en wordt het wat aangenamer vertoeven. De meeste attractieparken en bezienswaardigheden zijn geopend vanaf half mei tot begin september. Wanneer het voor u de beste vakantieperiode is, is dus afhankelijk van wat uw reisdoel is. Wilt u op wintersport dan kunt u het beste tussen december en maart gaan, wilt u een zonvakantie dan zijn de maanden juli en augustus aan te raden.

Vaccinatie

Het is niet noodzakelijk om u voor u een groepsreis Canada gaat maken te laten vaccineren. Bij zoogdieren kan in Canada echter wel Rabiës voorkomen. Het is aan te raden van tevoren met een deskundige te bespreken of u hier tegen moet laten vaccineren of niet.

Reisdocument en visum

Wanneer u een groepsreis Canada maakt heeft u een paspoort nodig wat nog zes maanden geldig is bij terugkomst in Nederland. Is uw verblijf korter dan zes maanden dan heeft u geen visum nodig. Het is wel noodzakelijk om een retourticket te hebben zodat u kunt aantonen dat u binnen zes maanden ook weer vertrekt.

Bagage

De hoeveelheid bagage die u mee mag nemen tijdens uw groepsreis Canada is afhankelijk van uw vliegreis. Over het algemeen geld een maximum van 20 kilo bagage, wanneer u deze hoeveelheid overschrijdt moet u bijbetalen. Het is aan te raden voor uw vertrek bij uw reisorganisatie te informeren over de maximale hoeveelheid bagage zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Elektriciteit

In Canada is de netspanning 110 volt. Het is dus aan te raden om een wereldstekker mee te nemen en voor u deze aansluit te kijken of uw apparaat kan worden omgeschakeld van 220 naar 110 volt.

Eten en drinken

Het is verstandig op te letten met het drinken van kraanwater op campings. Ter bestrijding van parasieten is het aan te raden om water uit afgelegen gebieden minstens tien minuten te laten koken voor het nuttigen ervan. Verder is het kraanwater overal gewoon te drinken.

Geld

In Canada betaalt men met de Canadese Dollar. Een dollar is ongeveer 0,74 euro waard. In grote hotels, op luchthavens, in treinstations en bij de banken kunt u uw geld wisselen. Pinnen is ook mogelijk, bij ATM’s. Met een creditcard kunt u bijna overal terecht, het huren van een auto, motor of camper is alleen mogelijk met een creditcard. De banken zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 9 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags. Het personeel van restaurants en bars hebben over het algemeen vrij lage lonen en zijn dus op de fooien aangewezen. Het bedieningsgeld wordt ook niet bij de eindrekening betrokken, het is gebruikelijk een fooi van 15% te geven bovenop dit eindbedrag. Dit zelfde percentage geldt ook voor taxichauffeurs en kappers. Voor piccolo’s in hotels en kruiers op vliegvelden en stations is het gebruikelijk om 1 Canadese dollar te geven per koffer en de kamermeisjes 1 Canadese dollar per dag.

Veiligheid

Het is aan te raden goed op uw waardevolle spullen te letten. Zakkenrollers komen immers overal voor. Laat deze niet open en bloot ergens in het zicht liggen maar houd uw waardevolle spullen bij u of stop deze in een kluisje.

Offerte groepsreis Canada? Klik hier