Groepsreizen Egypte

Groepsreizen Egypte

Egypte heet officieel ‘de Arabische Republiek Egypte’ en is een republiek in noordoost Afrika. Het noorden van Egypte grenst aan de Middellandse Zee, het oosten aan de Golf van al-Aqabah en de Rode Zee, het noordoosten aan Israel en de Gazastrook, het zuiden aan Soedan en het westen van Egypte grenst aan Libië. In Egypte zijn veel monumenten te bezichtigen die een kijkje in de wereld van de vroegere Egyptische beschaving bieden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er vanaf ongeveer 3300 jaar voor Christus al mensen langs de Nijl woonden, dit was het begin van de beschaving van het oude Egypte. Deze beschaving heeft zijn sporen nagelaten. Tijdens uw groepsreis Egypte vindt u diverse tempels, piramides en Mastaba’s. Mastaba’s zijn oude graven die de oude Egyptenaren bouwden nog voor men piramides bouwde. In Egypte zijn er op dit moment nog 88 piramiden, 43 hiervan zijn koningsgraven. De grote piramiden van Gizeh zijn ook in Egypte te vinden en behoren tot een van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid. Wanneer u een groepsreis Egypte maakt is dit dan ook zeker een bezoek waard.

In Egypte spreekt men Egyptisch-Arabisch. Vanwege de handel worden zowel Engels als Frans ook goed gesproken door de inwoners van grotere of toeristische plaatsen. De Egyptische keuken is middenoosters. Er zijn echter ook invloeden van de Franse, Italiaanse en Griekse keuken in terug te vinden.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Egypte

Dit moet u gezien hebben op een groepsreis Egypte! Wanneer u een groepsreis Egypte maakt mag u Aswan niet missen. Aswan is een stad langs de Nijl. Deze stad is zeer strategisch gelegen, het is de zuidelijkste stad van Egypte en bevindt zich aan de eerste stroomversnelling van de Nijl. Wanneer u Aswan bezoekt zult u versteld staan van het prachtige rivierdal. Er staan volop palmbomen, tropische planten die de eilanden in de rivier bedekken en granieten rotsen. De bevolking in Aswan is erg vriendelijk en de sfeer is relaxt. Dit maakt dat deze stad meer aanvoelt als een dorp, ondanks dat er 200.000 inwoners zijn. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden in deze stad. Er zijn meerdere graven te bezichtigen, diverse tempels, er is een leuke bazaar en u bevindt u vlak bij de gigantische Aswan-stuwdam. In de Nijl ter hoogte van Aswan liggen twee eilanden. Het eerste eiland is het Elephantine eiland. Op dit eiland is de hele historie van deze stad begonnen. U kunt hier een gigantische nooit afgemaakte obelisk zien in de antieke steengroeven. Op het tweede eiland, het Kitchener eiland kunt u genieten van een prachtige botanische tuin. Wanneer u een bezoek brengt aan Aswan is het leuk om een kijkje te nemen in het Nubië museum. In dit museum wordt de kunst, cultuur en geschiedenis van Nubië tentoongesteld. Dit gaat vanaf de prehistorie tot het heden.

Tijdens uw groepsreis Egypte is de hoofdstad van Egypte, Cairo, het zeker waard om even te bekijken. Deze stad ook meteen de grootste stad van de gehele Arabische wereld. Hier is alles te vinden. Er zijn diverse musea, u kunt gaan golfen bij de piramides, winkelen in de locale winkels of op de bazaar, oude stadswijken bezichtigen, genieten van het bruisende nachtleven of lekker gaan zeilen op de Nijl. In Cairo vindt u de piramiden van Gizeh, maar ook het Egyptisch museum, waar een enorme verzameling antieke kunstschatten worden tentoongesteld. Het is ook mogelijk om vanuit Cairo door te reizen naar de oude hoofdstad Memphis. Hier vindt u de dodenstad Sakkara. Sakkara is vanuit archeologisch en toeristisch standpunt een van de belangrijkste overblijfselen van het oude Egypte. Het was een begraafplaats voor de inwoners van Memphis en is 10 km² groot. De farao’s die hadden geheerst tijdens het Oude Rijk lieten zich hier begraven. Prachtig om te zien is El Fayoem. El Fayoem is een provincie van Egypte met een provinciale hoofdstad die dezelfde naam draagt. Dit gebied is uiterst vruchtbaar en werd een favoriete vakantieplaats van de farao’s. Het gebied werd door de Grieken Crocodilopolis genoemd, de krokodillen in dit gebied werden namelijk als heilig beschouwd. Hier is dan ook de tempel gewijd aan Sobek, de krokodillengod, gebouwd. El Fayoem is de grootste oase van Egypte. De oase is 60 bij 70 kilometer groot en heeft ruim een miljoen inwoners. Deze oase wordt ook de tuin van Egypte genoemd en het land wordt regelmatig geïrrigeerd. Het is zeker aan te raden om deze oase eens met eigen ogen te gaan bekijken gedurende uw groepsreis Egypte!

Natuur en landschap

Ongeveer 96% van Egypte is woestijn. 55.000 km² van de totale oppervlakte van Egypte is bewoonbaar. Dit gebied ligt rondom de Nijl en de aangrenzende vallei. Het gebied rond de Nijl is een vlak, smal en bochtig landschap. Ook is er in Egypte een zone waar er brakke lagunes te vinden zijn en moeras. Gedeelten van de brakke lagunes worden droog gelegd om hier producten te kunnen verbouwen. De plantengroei in Egypte is per gebied verschillend. De woestijn is grotendeels onbegroeid, de stukken die wel begroeid zijn bevatten voornamelijk tamarisken, dwergmimosa’s en ruw gras. Het Nijldal daarentegen is rijker begroeid. Hier zijn veel dadelpalmen te vinden en struikgewas. Sporadisch kunt u tijdens uw groepsreis Egypte hier nog wel andere planten en bomen aantreffen, zoals vijgenbomen, mango’s, cipressen, tamarindes, mimosa’s, rozen, jasmijn en bougainville. Vissen komen in de Nijl en zeeën veelvuldig voor. Zo leven er in de Nijl al rond de 160 vissoorten en in de Zee rondom Egypte zo’n 800 soorten. Ook leeft hier veel koraal en op grotere diepte zijn haaien te vinden. In de woestijn vindt u eigenlijk alleen torren, vliegen, vlooien schorpioenen en soms gazellen tegen. Er leven hier echter veel meer diersoorten. Zo zijn hier bijvoorbeeld hyena’s, jakhalzen, slangen en cheeta’s te vinden.

Unieke bezienswaardigheden

Wat absoluut een unieke bezienswaardigheid is in Egypte is de Mozesberg. Deze berg is maar liefst 2285 meter hoog en is een deel van het hooggebergte van de Sinaï. Op de top van deze berg ontving Mozes volgens de bijbel de Stenen Tafelen met de tien geboden van God. Via een trap van 3750 treden kunt u de top bereiken. Op 1570 meter hoogte vindt u hier het Catherinaklooster en op de klim naar boven komt u diverse kraampjes tegen waar u koffie en thee kunt nuttigen. Op de top vindt u de kapel van de heilige drie-eenheid. Vanaf dit punt heeft u een schitterend uitzicht op de omgeving en deze berg is dan ook zeker het bezoeken en de klim meer dan waard.

Algemene informatie Egypte

Egypte heeft ruim 83 miljoen inwoners. Het land ligt in het noordoosten van Afrika. In het noorden grenst Egypte aan de Middellandse Zee, in het oosten aan de Rode Zee, in het noordoosten aan Israël en de Gazastrook, in het zuiden aan Soedan en westelijk grenst Egypte aan Libië. De totale oppervlakte van dit land is 1.001450 km². In Egypte is het 1 uur later dan in Nederland. Er is gedurende een maand geen tijdsverschil omdat de wintertijd in Egypte eind september al ingaat en hier een maand later. Wanneer bij ons de wintertijd is ingegaan is er weer 1 uur tijdsverschil.

Feestdagen

Op 15 februari wordt in Egypte Id-ul-Maulid gevierd. Dit is een herdenkingsfeest voor de geboortedag van de profeet Mohammed. Deze dag wordt uitbundig gevierd in de hele Arabische wereld. 18 juni is de dag van de ontruiming van het Suezkanaal. Dit is een nationale feestdag en hiermee wordt de bevrijding van Egypte gevierd. Op 23 juli wordt de dag van de revolutie gevierd. Uiteraard wordt ook de Ramadan en het Suikerfeest in Egypte gevierd. Wanneer dit is, is elk jaar verschillend. Dit hangt af van het verschijnen van de sikkel van de nieuwe maan in de negende maand. Achtereenvolgend op de Ramadan is het Suikerfeest.

Wist u dat?

In het oude Egypte dienden kapsels om de rang, persoonlijkheid of bepaalde emotionele bewustzijnstoestanden tot uitdrukking te brengen. Wanneer men bijvoorbeeld lang haar los had hangen betekende dit dat men in de rouw was, maar bij danseressen werd dit als erotisch beschouwd.

Cultuur in Egypte

In Egypte is de Islam het grootste geloof, maar liefst 93% van de totale bevolking belijdt dit geloof. Er is wel godsdienstvrijheid en het Jodendom en Christendom komen ook voor. Egypte heeft nog steeds de Egyptische goden. Deze stammen al uit het oude Egypte en hebben diverse verschijningsvormen en eigenschappen. Deze goden werden vaak als dieren afgebeeld om de kracht te tonen. Een aantal van deze goden zijn Amon, Apis, Anubis, Isis, Hathor, RA en Osiris. De Egyptische keuken is niet de meest gevarieerde. Er zijn invloeden terug te vinden van de Griekse, Afrikaanse, Franse, Italiaanse en middenoosterse keuken. Groenten worden weinig geserveerd, er wordt voornamelijk veel vlees en vis gegeten.

Toeristen

De bevolking van Egypte bestaat voornamelijk uit vriendelijke mensen. Wanneer u een groepsreis Egypte maakt zal het u waarschijnlijk opvallen dat de inwoners vaak even een praatje willen maken of u de hand willen schudden. Als u geïnteresseerd bent in een product van een verkoper zult u ook een kop thee aangeboden kregen. Het afslaan hiervan wordt soms als onbeleefd beschouwd, maar aangezien het toerisme groeit in Egypte en de bevolking wat meer van onze westerse cultuur leert, weten zij dat dit niet onbeleefd bedoelt is. De kop thee aanvaarden verplicht u niet tot het werkelijk kopen van het product. In Egypte zijn de salarissen laag. Het is gebruikelijk om wanneer u op een terras zit of in een restaurant fooien van 10% tot 15% te geven en dit zal de service ook positief beïnvloeden. De Egyptische keuken is door diverse culturen beïnvloedt, zo ook de Griekse en Afrikaanse. Langs de kust zult u veel visgerechten tegenkomen, landinwaarts meer vleesgerechten. Het is niet raar als u ogen, hersenen of edele delen krijgt voorgeschoteld want de Egyptenaren eten alles van geslachte dieren. Het is verstandig hier vooraf goed naar te vragen wanneer u dit niet wilt eten.

Klimaat in Egypte

Het klimaat van Egypte is vrij extreem, het is een woestijnklimaat. Zo zijn er in de zomer temperaturen die op kunnen lopen tot 40 graden overdag en ’s nachts 30 graden, 22 en 14 graden in de winter. De warmte is echter wel goed te verdragen. Er is een lage luchtvochtigheid en vooral op zee is het heerlijk vertoeven. Er valt weinig tot geen regen in Egypte. Wanneer u gewoon heerlijk van de warmte wilt genieten is dit land daar uitermate geschikt voor, maar ook voor de rondreizigers is het geweldig om in Egypte een groepsreis te maken.

Beste vakantieperiode Egypte

De beste vakantieperiode is moeilijk aan te duiden. Wanneer u goed tegen de warmte kan en gewoon een luiervakantie wil dan is dit vanaf april tot september uitstekend te doen. Wanneer u liever uw groepsreis Egypte maakt wanneer het iets minder warm is, is het verstandig om een periode tussen september en april te kiezen. Het is dan nog steeds warm, maar rond de 20 graden overdag.

Vaccinatie

Vaccinaties zijn voor uw groepsreis Egypte niet verplicht. Er zijn echter wel vaccinaties die worden aangeraden zoals hepatitis A en DTP. Het is aan te raden zeker zes weken voor uw vertrek dit even na te vragen bij de plaatselijke GGD.

Reisdocument en visum

Wanneer u naar Egypte gaat moet uw paspoort bij terugkomst in Nederland nog minstens 6 maanden geldig zijn. Let hier op voor uw vertrek. Bij aankomst in Egypte moet u een visum kopen. Dit kost ongeveer 20 euro per persoon.

Bagage

Afhankelijk van de manier waar u mee reist, is een maximaal aantal kilo’s bagage toegestaan. Wanneer u per vliegtuig reist zal dit ongeveer 20 kilo zijn. Het is verstandig dit van tevoren even na te vragen bij uw reisorganisatie om niet voor verassingen te komen te staan.

Elektriciteit

In Egypte is het voltage 220 volt, net als in Nederland. Er zijn soms wel stopcontacten die alleen geschikt zijn voor stekkers waar dunne polen aan zitten. Het is dus wel handig om een wereldstekker mee te nemen voor uw groepsreis Egypte.

Eten en drinken

Het kraanwater in Egypte is niet te drinken. Flessen bronwater zijn overal te krijgen dus gebruik deze voor tandenpoetsen en als drinkwater. Voor ijsblokjes geldt hetzelfde, ze worden van kraanwater gemaakt dus het is sterk af te raden deze te nuttigen. Wanneer u een vleesgerecht bestelt, is het verstandig van tevoren goed te vragen wat het precies is, aangezien ze in Egypte ook edele delen, ogen en hersenen serveren.

Geld

In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond (LE), een LE is ongeveer 0,18 euro waard. Euro’s worden ook geaccepteerd. In de grote steden zijn pinautomaten aanwezig en de banken zijn gewoonlijk open van 8 uur ’s morgens tot 3 uur ’s middags. In de meeste hotels kunt u pinnen, maar het is aan te raden wanneer u gaat shoppen gewoon contant geld mee te nemen. In Egypte is het normaal om af te dingen wanneer u iets wilt kopen, met de taxi gaat, ergens gaat dineren of lunchen of een kamer boekt. Ook is het verstandig om zo veel mogelijk gepast te betalen en altijd wat kleingeld op zak te hebben in verband met fooien. Het is gebruikelijk om een fooi van 10% tot 15% te geven.

Offerte groepsreis Egypte? Klik hier