Groepsreizen Kenia

Groepsreizen Kenia

Kenia is een oost-Afrikaanse staat. Het ligt ten zuiden van Ethiopië met aan de zuidoostkant de Indische Oceaan en in het zuidwesten het Victoriameer. De kust van Kenia heeft vele koraalriffen, met spierwitte stranden en azuurblauwe zee. Dit maakt Kenia tot een waar vakantieparadijs. Ook liggen er verschillende kleine eilandengroepen aan de kust van Kenia, waaronder de Lama-archipel. Aan de kust van Kenia ligt ook een 300 meter hoog plateau. De op één na grootste berg in Afrika is Mount Kenya (5199m). Deze berg bevindt zich op dit plateau en dit plateau is vanwege de ligging de meest vruchtbare grond in Kenia. Hier bevindt zich dan ook de meeste landbouw en wanneer u een groepsreis Kenia maakt mag u dit stukje natuur zeker niet missen. In het zuiden verandert het vruchtbare landschap in een savannelandschap. In het savannelandschap liggen de grootste en populairste wildreservaten. Deze wildreservaten zijn prachtig om te bezichtigen en zeker de moeite waard voor een leuke safaritocht! De diversiteit van het landschap en de vele mogelijkheden maken Kenia tot de perfecte combinatie tussen uitgestrekte natuur met diverse reservaten en prachtige stranden. Het klimaat in Kenia is tropisch, dit houdt in dat de temperatuur altijd zeer aangenaam is. De minimumtemperaturen liggen tussen de 18°C en 22°C en de maximumtemperaturen liggen tussen de 36°C en 40°C.

Advertenties van onze partners

Kenia telt ongeveer 30.000.000 inwoners en het merendeel hiervan is gevestigd langs de kust van Kenia. De bevolking van Kenia kent zeer veel verschillende etnische groepen, waaronder de Kikuyu, de Luo en de Maasai. De inwoners van Kenia zijn veelal helemaal weg van sport en Kenia doet in verschillende sporten mee op topniveau, waaronder atletiek. De nummer één sport in Kenia is voetbal. Tot aan 1974 was Engels de eerste taal in Kenia en dit wordt nu nog steeds veelvuldig gesproken. Een klein Engels woordenboek kan er al voor zorgen dat u overal in Kenia uit de woorden kunt komen.

Bezienswaardigheden in Kenia

Dit moet u gezien hebben op een groepsreis Kenia! Bent u van plan om een groepsreis in Kenia te maken, dan zijn hier enkele bezienswaardigheden die het waard zijn om te bezichtigen! Een safaritocht door Kenia’s mooiste wildreservaat Masai Mara National Reserve. Dit park ken meer dan 80 verschillende wilde diersoorten en meer dan 1000 verschillende vogelsoorten. Ook de Big Five is in Kenia aanwezig en bestaat uit de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard. De Big Five zijn de meest gevaarlijke dieren die geen natuurlijke vijanden hebben, op de mens na. De Big Five waren onder de jagers het meest geliefd als jachttrofee, maar tegenwoordig mag er op deze dieren niet meer gejaagd worden en worden ze door de wet beschermd. De diersoorten die we in dit gebied tegenkomen zijn erg divers, zo zijn steenbokken, zwijnen, hyena’s, gazelles, impala’s, wilde honden, jakhalzen, gnoes en struikvogels allemaal vertegenwoordigt. Kenia heeft werkelijk een prachtige natuur en er komen nog diverse volksstammen voor. Naast een safari kun je in Kenia ook genieten van een luxe strandvakantie. In het warme water van de Indische oceaan, is nog een dierenrijk te ontdekken; die van de tropische vissen. Op meerdere plaatsen is er gelegenheid voor duiken en snorkelen. Ten tweede is het een fantastische ervaring om een echte authentieke stam te bezoeken. In Kenia komen alle Afrikaanse bevolkingsgroepen voor.

De authentieke Keniaanse stammen zijn de Masai en de Samburu, maar de bekendste stam is die van de Masai. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan de Masai, dit is een nomadenvolk dat met hun vee van noord naar zuid trekt. De kleur van de Masai is rood en dit staat voor het leven, het bloed van geslacht vee en de kleur van de aarde. Ook zou de kleur rood de wilde dieren, vooral de leeuwen, afschrikken, wanneer men met het vee rondtrekt. Tevens zijn de Masai dol op sieraden, zowel de mannen als de vrouwen. Een teken van schoonheid is een versierd oor, wat aan de bovenkant van het oor begint en eindigt aan de onderkant bij de oorlel. Daarnaast dragen de Masai vele kettingen van kraaltjes en deze staan bekend om de diverse kleuren. Iedere kleur heeft een betekenis en dankzij deze betekenissen kan men aan de sierraden zien of iemand getrouwd is of niet. Wat u echt niet mag missen gedurende uw groepsreis Kenia is de oversteek van wildebeesten. Dit is een groep gnoes, die ongeveer 1 miljoen dieren bevat, die vanuit Tanzania naar Masai Mara trekt. Dit gebeurt in de periode waarin het veel geregend heeft en de groep dieren blijft dan tot het najaar in Kenia. De gnoes moeten de Mara-rivier oversteken, een prachtige tocht met een luchtballon maakt dit tot een ervaring om nooit te vergeten.

Natuur en landschap

Kenia ligt ten zuiden van Ethiopië met aan de zuidoostkant de Indische Oceaan en in het zuidwesten het Victoriameer. De kust van Kenia heeft vele koraalriffen, met spierwitte stranden en azuurblauwe zee. Dit maakt Kenia tot een waar vakantieparadijs. Ook liggen er verschillende kleine eilandengroepen aan de kust van Kenia, waaronder de Lama-archipel. Aan de kust van Kenia ligt ook een 300 meter hoog plateau. De op één na grootste berg in Afrika is Mount Kenya (5199m). Deze berg bevindt zich op dit plateau. Dit plateau is vanwege de ligging de meest vruchtbare grond in Kenia. Hier bevindt zich ook de meeste landbouw. In het zuiden verandert het vruchtbare landschap in een savannelandschap. Hier liggen de grootste en populairste wildreservaten. Deze wildreservaten zijn prachtig om te bezichtigen en zeker de moeite waard voor een leuke safaritocht!

Unieke bezienswaardigheden

De migratie van de wildebeesten, die ook wel gnoes genoemd worden, is één van de spectaculairste gebeurtenissen in het Masai National Park en dit mag u wanneer u een groepsreis Kenia maakt echt niet missen. De wildebeesten zijn de meest voorkomende bewoners van het prachtige park en kuddes kunnen bestaan uit zoveel individuen dat de omvang van de kudde soms wel 50 kilometer over de vlakte verspreid kan zijn. Er wordt geschat dat er ongeveer een paar miljoen wildebeesten over de savannes lopen. Wat deze trek zo bijzonder maakt is dat de groep zo groot is aangezien de wildebeest niet al te lang geleden met uitsterven werd bedreigt. De migratie van de wildebeesten blijft natuurlijk niet onopgemerkt, zo nemen thompson gazelles ook deel aan de overtocht en de roofdieren plukken ook hun vruchten van de trek.

Algemeen

Kenia telt ongeveer 30.000.000 inwoners, die voor een groot gedeelte gevestigd zijn langs de kust van Kenia, en heeft een totale oppervlakte van 580.367 km². Het land grenst aan de zuidkant aan Ethiopië, aan de zuidoostkant aan de Indische Oceaan en in het zuidwesten aan het Victoriameer. De bevolking van Kenia kent zeer veel verschillende etnische groepen, waaronder de Kikuyu, Luo en de Maasai. Tot aan 1974 was Engels de eerste taal in Kenia en word nog steeds veelvuldig gesproken. Een klein Engels woordenboek kan er al voor zorgen dat u overal in Kenia uit de woorden kunt komen. Het tijdsverschil met Kenia is twee uur, in de zomertijd is het één uur.

Feestdagen

Wanneer u een groepsreis Kenia maakt is het verstandig rekening te houden met de volgende feestdagen. In Kenia worden christelijk feestdagen en Islamitische feestdagen gevierd. Zoals bijvoorbeeld Goede vrijdag, Pasen, Kerstmis en het Suikerfeest. Overige feestdagen zijn Nieuwjaarsdag, Dag van de arbeid, Madarakadag wat op 1 juni gevierd wordt, Kenyattadag op 20 oktober en Jamhuri en Uhuru Dag, wat staat voor de Onafhankelijkheidsdag en gevierd wordt op 12 december.

Wist u dat?

In Kenia is de dag even lang als de nacht. Dit komt omdat Kenia precies op de evenaar ligt. De zon komt hier altijd om 06:00 uur op en ‘s avonds om 18:00 gaat de zon weer onder. Omdat Kenia op de evenaar ligt heerst er een hoge temperatuur, desondanks ligt er op Mount Kenia toch eeuwige sneeuw.

Cultuur in Kenia

De Kenianen hebben een makkelijke instelling, wat vandaag niet komt, komt morgen wel. Ze staan er om bekend dat ze zich niet zo snel druk maken om dingen. Rijkdom is in Kenia schaars, in de dorpen woont de inheemse bevolking in zelfgebouwde hutjes en er staan primitieve scholen die met weinig materialen moeten werken. Ieder dorp heeft zo zijn eigen gewoontes en rituelen. Kenia is een vrij westers land dat toch heel traditioneel is gebleven. Sommige stammen hebben nog dezelfde leefwijze als 100 jaar geleden. Waar de stammen om bekend staan is dat elke stam zijn eigen het beste vindt. 70% van de Kenianen is Christelijk, maar de vele stammen interpreteren de bijbel allemaal op hun eigen manier. 7% van de Keniaanse bevolking is moslim en deze groep is voornamelijk te vinden langs de oostkust van het land. De moslimpopulatie groeit echter snel en op de Lamu-archipel leeft men volledig volgens de islamitische leer.

Toeristen

Oost-Afrikanen vinden het ontzettend belangrijk om netjes en goed gekleed en goed gekapt op pad te gaan. Voor heren is volstrekt ongebruikelijk om met ontbloot bovenlijf op straat rond te lopen en het wordt niet op prijs gesteld als vrouwen schaars gekleed over straat lopen. Let u tijdens uw groepsreis Kenia dan ook op uw kleding. Zorg dat uw schouders en knieën bedekt zijn en draag geen al te diepe decolletés. Het is tevens een goede bescherming tegen de malaria mug wanneer u de armen en benen goed bedekt houdt. Iemand groeten of iets aanreiken gebeurd in Kenia met de rechterhand, evenals eten. De linkerhand gebruik men wanneer ze naar het toilet gaan. Het in het openbaar kussen van mannen en vrouwen is niet gebruikelijk en een bescheiden opstelling wordt zeer gewaardeerd. Als u over de Keniaanse bevolking spreekt, noem de mensen dan geen donkeren, zwarten of gekleurden. De Kenianen noemen zichzelf Afrikanen. Indien u een ober aanroept, gebruikt u dan niet de term Boy, maar mister of steward. In het Swahili is ober ‘bwana’.

Klimaat in Kenia

Kenia heeft een tropisch klimaat, wat beïnvloed wordt door de Indische Oceaan en de ligging dichtbij de evenaar. Gedurende het hele jaar zijn de dagen net zo lang als de nachten dus het is altijd even lang licht als donker. Het is in Kenia zowel overdag als ’s nachts zeer warm met een hoge luchtvochtigheid. Landinwaarts wordt de lucht droger en worden de nachten kouder.

Beste vakantieperiode Kenia

Kenia is het hele jaar door prachtig om te bezoeken en geschikt voor vakantie. Wilt u echt het mooiste weer dan kunt u het best in december tot medio maart gaan. Ook van juni tot september geniet Kenia van prachtig weer. Dit is tevens het hoogseizoen voor Kenia en dat betekent dat het wel drukker is. Wilt u naar Kenia om de spectaculaire migratie van wildebeesten te zien, dan kunt u het beste in september/oktober naar Kenia gaan.

Vaccinatie

Voor Kenia worden vaccinaties beslist aangeraden en het is verstandig om voor u aan uw groepsreis Kenia begint nog even dubbel te checken via de site van de GGD. De benodigde vaccinaties moet u zes weken voor vertrek krijgen en DTP, gele koorts en hepatitis A zijn noodzakelijk. Ook het slikken van malariapillen is sterk aan te raden en een geïmpregneerd muskietennet is geen overbodige luxe.

Reisdocumenten en visum

Een visum is wanneer u een groepsreis Kenia gaat maken verplicht. Een maand voor vertrek kan dit aangevraagd worden bij de Keniaanse ambassade, maar wanneer u aankomt in Kenia kunt u op de luchthaven ook een visum kopen. Dit kost 50 Amerikaanse Dollars wat ongeveer 40 euro is. Uw paspoort moet ten minste nog zes maanden geldig zijn bij terugkomst in Nederland.

Bagage

Op de internationale vluchten mag u meestal 20 kilo bagage meenemen, maar het is aan te raden om dit van tevoren nog even na te vragen bij uw reisorganisatie aangezien het kan verschillen maatschappij. Het is echter verstandig om zo min mogelijk bagage mee te nemen gedurende uw groepsreis Kenia. De binnenlandse vluchten en de safaribusjes zijn er niet op berekend dat u zoveel bagage bij u heeft.

Elektriciteit

Het voltage in Kenia is 110 volt. Desondanks is het handig om een verloop- of wereldstekker mee te nemen omdat de aansluiting van de stekker soms kan verschillen. Het is gebruikelijk dat de aansluiting in Kenia 3-pollig is.

Eten en drinken

Het kraanwater in Kenia is niet drinkbaar. Het is daarom aan te raden om flessen mineraalwater te kopen, deze zijn overal wel verkrijgbaar. Tijdens de safari is het gebruikelijk om tussendoor wat te eten en te drinken, vaak wordt er voor een geheel buffet gezorgd. Aan de kust zijn vis en tropisch fruit hetgeen dat het meest gegeten wordt, dus waar u ook bent in Kenia u bent altijd voorzien van heerlijk eten.

Geld

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse Shilling. U kunt zowel als in Nederland als in Kenia zelf uw geld wisselen. Het is tevens ook mogelijk dat u in Kenia met dollars of euro’s te betalen. U hoeft niet per se voor het wisselen van uw geld naar de bank te gaan, want ook de loges en hotels zijn vaak bereid uw geld om te wisselen.

Veiligheid

In Nairobi is het absoluut nodig om goed op je eigendommen te passen, op drukke plaatsen waaronder de markten en bij de bussen zijn veel zakkenrollers. Het is aan te raden om waardevolle papieren zoals uw paspoort in buideltasjes onder uw kleding te dragen. Ook andere spullen zoals fototoestellen of filmcamera’s kunt u het beste in een tas bewaren wanneer u deze niet gebruikt. Wilt u ze niet meenemen dan raden wij u aan deze in de kluis op uw hotelkamer te bewaren. In bepaalde gebieden is het niet verstandig om ’s avonds alleen op straat te lopen. Mocht u toch de deur uit willen dan raden wij u aan om een taxi te nemen of met een lokale inwoner mee te gaan.

Offerte groepsreis Kenia? Klik hier