Bijzondere groepsreizen

Wil je graag meer van de wereld zien? Wil je andere culturen en landen leren kennen? Dat kan natuurlijk op ontzettend veel verschillende manieren. Je kunt er bijvoorbeeld in je eentje of met een groepje op uittrekken. Je kunt natuurlijk ook met een georganiseerde reis mee gaan. Er zij organisaties zoals Travel Activce die bijzondere groepsreizen organiseren. Bijvoorbeeld een backpackreis naar Australië of een groepsreis naar Thailand dat je combineert met vrijwilligerswerk! Hieronder vertellen we je meer over beide bijzondere groepsreizen! 

Groepsreis Australië

Wie aan Australië denkt, denkt automatisch ook aan backpacken. Elk jaar opnieuw trekken duizenden jongeren uit de gehele wereld met een rugzak richting dit prachtige land om er een jaar te leven, te werken en te genieten van alles wat hier te doen en te zien is. Lang niet iedereen vindt zichzelf echter geschikt om alleen dit avontuur aan te gaan. Een groepsreis Australië is in dat geval de ideale oplossing. 

Backpacken

Je gaat precies zoals backpackers door dit prachtige land. Dat betekent dus een avontuurlijke wijze van vakantie vieren, waarbij je ook werkt. Het enige verschil met de eerder geschetste situatie is dat je het in principe met een groep doet, al heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Overigens word je ook zorgvuldig geholpen bij de voorbereiding van de reis en helpt de organisatie je bijvoorbeeld bij het zoeken van een leuk baantje in Australië. Je vertrekt samen vanaf Schiphol. Overigens wordt er een tussenstop gemaakt in Singapore en daar is de door de organisatie een leuk uitje geregeld voor de groep, waarbij je een stadstour maakt en overnacht in een luxe hotel. De volgende dag stappen jullie weer samen op het vliegtuig richting Australië en daar begint het avontuur natuurlijk pas echt! De eerste drie nachten overnacht je in een hotel en helpen lokale mensen je met organisatorische dingen zoals het zoeken van werk en het aanvragen van een bankrekening. Daarna kun je individueel of met de vrienden die je intussen gemaakt hebt jouw eigen avontuur beginnen! 

Groepsreis Thailand

Wil je op vakantie maar jezelf tegelijkertijd nuttig maken? Dan is een groepsreis Thailand de ideale reis voor jou. In vier weken tijd zie je alle bijzonderheden van dit prachtige land. Van de unieke natuur tot de vele tempels en bijzondere gebouwen en van drukke steden tot authentieke Thaise dorpjes. Dit reizen combineer je echter met het helpen bij verschillende vrijwilligersprojecten. Op die wijze leer je het land helemaal kennen én help je ook nog eens andere mensen! De ideale combinatie voor idealistische reizigers of als je jezelf tijdens je vakantie ook gewoon nuttig wil maken en andere wil helpen.

Hoogtepunten van Thailand

Tijdens je reis zie je uiteraard de hoogtepunten van Thailand. De reis begint in het noorden waar je kennis maakt met een bijzondere bergstam en onder andere les geeft op een basisschool. Ook help je monniken en bezoek je verschillende bezienswaardigheden. De tweede week staat volledig in het teken van bijzondere natuur. Je overnacht onder andere in het Khun Khon National Park en je bezoekt het wereldberoemde olifantenkamp. Tijdens de derde week van je reis ga je onder andere helpen in het Wat Phu Pha klooster en leer je de Thaise cultuur nog beter kennen. Het hoogtepunt van de laatste week is een excursie die dwars door de jungle gaat. Verder help je bij culturele activiteiten met kinderen. Uiteraard zijn al deze activiteiten nog maar het topje van de ijsberg en ga je nog veel meer doen en zien tijdens je vakantie in dit fantastische land. Er is geen betere manier om het land te bezichtigen en om de cultuur van Thailand te leren kennen!