Groepsreizen

Groepsreizen veel leuker dan een zonvakantie
Als we op zoek zijn naar een vakantie dan kijken we altijd naar een reis waarbij we met een select gezelschap op reis gaan. Maar het is ook mogelijk om met een hele groep op reis te gaan. Omdat niet iedereen weet wat een groepsreis precies inhoud zijn Nederlanders vaak terughoudend met dit soort reizen. De laatste jaren is er wel een positievere kijk gekomen op groepsreizen, mede door het televisieprogramma 'Wie is de Reisleider' op RTL 5. Het reizen in een groep heeft zo zijn voor- en nadelen, maar je weet één ding zeker je bent nooit alleen tijdens je reis.

Bij een groepsreis ben je altijd in het gezelschap van een grote groep. Het transport, de accommodatie en excursies zijn bij een groepsreis al geregeld. Op deze manier kun je nog meer genieten van je reis naar bijvoorbeeld Turkije. Daarnaast is een groepsreis in risicovolle landen een stuk veiliger want je reist in een groep, alhoewel een groep ook een stuk interessanter doelwit is. Turkije is op dit moment geen risicovol land voor een groepsreis, maar gevaar schuilt er op dit moment altijd in bijna alle landen.

Zie veel meer van Turkije dan alleen de stranden

Een groepsreis door Turkije is een absolute aanrader want zo ontdek je het land op een totaal andere manier dan wanneer je de hele vakantie alleen maar aan de Turkse Riviera verblijft. De Turkse Riviera is razend populair als vakantiebestemming maar als je het echte Turkije wilt gaan ontdekken dan is een groepsreis de ideale mogelijkheid. Tijdens een groepsreis zie je heel veel meer van een land dan alleen de mooie stranden. Historische bezienswaardigheden, oogverblindende uitzichten, schitterende landschappen en een prachtige cultuur dat zijn dingen die je bij een groepsreis zal zien en vooral ervaren. Bij een groepsreis draait het allemaal om ervaringen.

Afsluiter aan de Turkse Riviera

De meeste groepsreizen beginnen met een intensieve rondreis door het land maar ze eindigen vrijwel altijd in een populaire badplaats waar je alle ervaringen en indrukken rustig op je kan laten inwerken. Een favoriete badplaats in Turkije als afsluiter van de groepsreis is Side. De badplaats heeft een oud en nieuw gedeelte. In het oude gedeelte kun je nog prachtige archeologische opgravingen bezichtigen en slenteren door de vele smalle winkelstraatjes. In het nieuwe gedeelte staan de meest luxe resorts waar je heerlijk tot rust kunt komen. Een populair resort bij het afsluiten van de groepsreis is het Side Star Beach Resort. Het 5 sterren hotel heeft een gemoedelijke sfeer en het hotel combineert een uitstekende service met uitmuntende faciliteiten. In dit hotel kun je de rondreis door Turkije goed afsluiten.