Groepsreizen Afrika

Groepsreizen Afrika

Het huidige Tunesië werd in de Oudheid aangeduid met de naam Afrika. Niet veel later werd de hele kuststrook zo genoemd en ontdekkingsreizigers noemde het gehele continent Afrika. Waar de naam precies vandaan komt is niet geheel duidelijk, de een beweert dat het afkomstig is van de Amazighische godin Ifri (dit betekent grot), maar anderen beweren dat het is ontleend aan het Foenicische woord ‘afrid’. Het continent Afrika kent een aantal niet-onafhankelijke gebieden en 53 onafhankelijke staten. Qua oppervlakte is Afrika het op 1 na grootste continent op aarde, met alleen Azië boven zich. De totale oppervlakte van Afrika is zo’n 30.224.050 km² inclusief alle bijbehorende eilanden. Dit is maar liefst 20,3% van het complete landoppervlakte van de aardbol. Bijna het hele continent behoort tot de zogenaamde Derde Wereld, waar precies de grens ligt zijn de meningen over verdeelt, de een beweert dat alleen de landen onder de Sahara hiertoe behoren op Zuid-Afrika na, terwijl een ander beweert dat het hele continent ertoe behoort. Afrika heeft meerdere officiële talen, aangezien dit per land verschilt. De officiële talen die in het continent voorkomen zijn Arabisch, Portugees, Swahili, Afrikaans, Engels en Frans. Wanneer u een groepsreis Afrika gaat maken zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, zo zijn er verspreid over heel Afrika diverse natuurparken, maar ook veel ruines, en historische plaatsen. De keukens verschillen per land, zo heeft Egypte een compleet andere keuken als Zuid-Afrika, maar er zijn wel overeenkomsten. Zo wordt er in de meeste landen veel gebruik gemaakt van rijst en lamsvlees.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden in Afrika

Dit moet u gezien hebben op een groepsreis Afrika! Om te beginnen de Kilimanjaro. Officieel gezien is dit een vrijstaand bergmassief van 80 bij 60 kilometer wat is gevormd door drie stratovulkanen en dus geen berg. In Tanzania in de regio Kilimanjaro vindt u dit bergmassief en wanneer u een groepsreis Afrika maakt is het zeker de moeite waard om dit eens te bezoeken. Als hoogste verg van Afrika komt de Kilimanjaro meteen in het rijtje van zeven meest begeerde bergen. Ook is de Kilimanjaro de hoogste vrijstaande berg ter wereld omdat hij maar liefst vijf kilometer boven zijn omgeving uitsteekt. Er zijn ongeveer 250 kraters op de berg en een van de grootste is de Caldera die zich bovenop Kibo bevindt. De doorsnede van deze krater is ongeveer 2,5 kilometer. Van Kibo is ongeveer 2 km² bedekt met gletsjerijs en het hoogste punt van Kibo ligt op 5895 meter boven de zeespiegel en wordt Uhuru Peak genoemd. Het is mogelijk om deze berg te beklimmen, maar ook vanaf beneden kunt u genieten van de pracht van dit natuurverschijnsel. Het Kruger Nationaal Park, gelegen in het noordoosten van Zuid Afrika is gedurende uw groepsreis Afrika ook zeker het bezoeken waard. Dit is een van de bekendste en grootste wildparken van Afrika en heeft een oppervlakte van zo’n 20.000 km². Binnen het park zijn er 25 omheinde kampen waar u uit de auto mag stappen en kunt picknicken of overnachten. De hoeveelheid diersoorten die in dit park voorkomen is immens. De ‘Big Five’ komt hier voor en in het Krugerpark left de grootste populatie Afrikaanse olifanten ter wereld, namelijk maar liefst 11.700 dieren. Ook de giraffe, de impala, de wilde hond, de zebra, de hyena, bavianen, de cheetah en het nijlpaard leven in dit park en tevens diverse vogelsoorten. Binnen het park zijn ook meer dan 300 archeologische vindplaatsen te bezichtigen en deze stammen uit de steentijd, de ijzertijd en uit de tijd van de Bosjesmannen. Kortom, wilt u genieten van de natuur en tegelijkertijd een stukje geschiedenis bezichtigen dan is een bezoek aan het Krugerpark hier een perfecte gelegenheid voor! Als laatste Aboe Simbel.

Aboe Simpel bestaat uit twee enorme stenen Egyptische tempels en is een archeologisch complex gelegen op de westelijke oever van het Nassermeer in het zuiden van Egypte. De vallei waar dit complex in ligt staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en loopt van Philae tot Aboe Simbel. Ramses II liet de twee tempels uit de bergwand hakken in de 13e eeuw voor Christus en het doel was om indruk te maken op de Nubische buren en om zijn koningin Nefertari en hemzelf te eren. In de tempel stonden in de zuilenhal acht zuilen, van elk bijna tien meter hoog in de gedaante van Ramses II. Voor de façade liet hij ook vier reusachtige beelden van zichzelf bouwen en tussen de benen van deze beelden liet hij kleinere beelden plaatsen van zijn moeder en haar echtgenote, zijn koningin Nefertari en een aantal van zijn honderd kinderen. De beiden tempels zijn tussen 1964 en 1968 in blokken gezaagd en opnieuw opgebouwd 65 meter boven de oorspronkelijke locatie en 200 meter verder verwijderd van de rivier. Men heeft ze zo opgebouwd dat het er nog steeds uit ziet alsof de tempels uit de rots zijn gehouwen en verhuisde ze vanwege het stijgende water van het Nassermeer. Wanneer u een groepsreis Afrika maakt, mag u deze tempels niet missen, ze bieden een kijkje in de geschiedenis van Egypte en de beiden tempels zijn erg indrukwekkend!.

Natuur en landschap

Het landschap is afwisselend gezien de grootte van Afrika. Er komen open savannes voor, woestijnen en half woestijnen, subtropische regenwouden, tropische regenwouden en tropische en subtropische savannes. Wanneer we Afrika in het geheel bekijken is het eigenlijk een grote hoogvlakte met alleen in het zuiden en noorden berggebieden, namelijk het Atlasgebergte en Drakensberge. Ten zuiden van het Atlasgebergte ligt de Sahara en verder naar het zuiden het Sahelgebied. Dit zijn beiden ontzettend droge gebieden. Tussen de rivier de Zambezi en de Rode Zee in het oosten van Afrika ligt een vulkanisch gebied met de Kilimanjaro. De Kilimanjaro is bijna 6000 meter hoog en in dit gebied zijn ook een aantal grote meren te vinden. De rivieren die door het gebied lopen stromen richting de kust en wanneer ze over de rand van een plateau vallen vormen ze watervallen zoals de Victoriawatervallen. Dankzij de diversiteit van het landschap is ook de flora en fauna zeer divers. In Afrika komen de Big Five voor, die bestaat uit het luipaard, de buffel, de olifant, de neushoorn en de leeuw. Vogelsoorten zijn ook goed vertegenwoordigt en de plantengroei is zeer divers dankzij de diverse klimaten en bodemsoorten.

Unieke bezienswaardigheden

Een unieke bezienswaardigheid is de Fish River Canyon gelegen in Namibië. Dit is de op een na langste canyon ter wereld, alleen de Grand Canyon is langer. Er zijn geen verharde wegen in deze canyon, maar onder begeleiding van een gids kunt u afdalen in deze canyon, maar dit is afhankelijk van het seizoen wanneer u deze canyon bezoekt. Het kan hier namelijk ontzettend droog en verstikkend zijn gedurende een groot deel van het jaar. De visrivier is 650 kilometer lang en het water is oranje van kleur. Ongeveer 500 miljoen jaar geleden is de Fish River Canyon ontstaan en dankzij erosie is de kloof alleen maar dieper geworden. Dit prachtige stukje natuur mag u gedurende uw groepsreis Afrika niet missen!

Algemeen

Het continent Afrika ligt ten zuiden van het continent Europa en heeft inclusief de eilanden een totale oppervlakte van 30.224.050 km² en meer dan 800 miljoen inwoners, wat ongeveer een zevende is van de totale wereldbevolking. De officiële talen die in Afrika voorkomen zijn Frans, Engels, Swahili, Portugees, Arabisch en Afrikaans. Het tijdsverschil is afhankelijk van de ligging per land en varieert tussen een uur vroeger dan in Nederland tot 2 uur later dan in Nederland.

Feestdagen

In Afrika liggen zowel Islamitische landen als Christelijke landen. Het is daarom aan te raden wanneer u een groepsreis Afrika gaat maken om rekening te houden met de feestdagen. De Ramadan, het Suikerfeest, Kerst, Nieuwjaar en Pasen; het wordt allemaal gevierd.

Wist u dat?

In Afrika wonen maar liefst vier van de vijf snelste landdieren, namelijk de gnoe, de leeuw, de gazelle en de cheeta. In Zuid-Afrika ligt Lake Malawi, dit meer is de thuisbasis van maar liefst 500 verschillende soorten vis. De enige verbinding tussen het continent Afrika en andere continenten is het kleine schiereiland Sinaï in Egypte. Ook is Afrika de thuisbasis van de mens, ongeveer vijf miljoen jaar geleden is de mens hier ontstaan.

Cultuur in Afrika

In Afrika liggen 53 landen, waaronder Islamitische en Christelijke en er wonen ontzettend veel verschillende bevolkingsgroepen in deze landen. De keukens zijn ook per land verschillend. De meeste landen in Afrika hebben nog traditionele kleding, maar ook westerse kleding komt veel voor.

Toeristen

De bevolking van Afrika is over het algemeen erg gastvrij en vooral in de Islamitische landen vindt men gastvrijheid ontzettend belangrijk. U hoeft niet vreemd op te kijken als een lokale inwoner u uitnodigt om even een kopje thee te komen drinken of om wat te komen eten. Wanneer u uit eten gaat, of iets gaat drinken op een terrasje is het wanneer er geen fooi bij de totaalprijs inbegrepen is, gebruikelijk om nog een fooi te geven van 10% tot 15%. In de meeste landen in Afrika zijn de lonen vrij laag en men rekent vaak op fooien.

Klimaat in Afrika

Aangezien Afrika een groot continent is heersen er diverse klimaten, zo zijn er landen die te maken hebben met een warm, maar altijd nat klimaat, landen met een warm klimaat met een nat seizoen, landen met een gematigd klimaat waar het altijd droog is, landen met een warm klimaat waar het altijd droog is, landen met een warm gematigd klimaat waar de winter nat is, landen met een warm gematigd klimaat waar de zomer nat is en landen met een warm gematigd klimaat waar het gedurende het hele jaar door nat is. De temperatuur is in heel Afrika het hele jaar door vrij hoog tot hoog en de hoeveelheid neerslag is vrij laag, gemiddeld 50 tot 150 centimeter. De natte en droge seizoenen wisselen elkaar af.

Beste vakantieperiode Afrika

Het is het hele jaar door prima vertoeven in Afrika. De temperatuur is over het algemeen het hele jaar door aangenaam dus wanneer het de beste vakantieperiode is om uw groepsreis Afrika te maken hangt meer af van uw persoonlijke voorkeur dan van het Afrikaanse klimaat. Vooral groepsreizen Zuid-Afrika zijn het hele jaar door erg populair.

Vaccinatie

Wanneer u een groepsreis Afrika gaat maken is het aan te raden u te laten vaccineren tegen een aantal ziektes. Hieronder vallen hepatitis A en DTP. Er zijn ook een aantal persoonsgebonden vaccinaties, namelijk tegen gele koorts, buiktyfus, hepatitis B en tuberculose. Het is aan te raden bij uw arts te informeren of deze voor u nodig zijn of niet.

Reisdocument en visum

Voor de meeste landen in Afrika heeft u een visum nodig. Deze zijn te verkrijgen op de vliegvelden of bij de grens. De prijzen verschillen per land evenals de geldigheid van het visum. Over het algemeen moet uw paspoort nog minstens zes maanden geldig zijn na terugkomst in Nederland.

Bagage

Over het algemeen geld een maximum aan bagage van twintig kilo per persoon. Dit kan echter verschillen per vliegmaatschappij dus het is verstandig dit van tevoren even na te vragen bij uw reisorganisatie. Het is aan te raden om wanneer u een groepsreis Afrika gaat maken om niet al te veel bagage mee te nemen, zodat u zelf niet al te veel hoeft mee te slepen. Bovendien zijn bijvoorbeeld de safaribusjes niet geschikt voor grote ladingen bagage.

Elektriciteit

Het voltage verschilt per land, het is daarom raadzaam om een wereldstekker mee te nemen voor uw groepsreis Afrika.

Eten en Drinken

Het eten en drinken is per land verschillend. Er wordt wel veel rijst gegeten en veel schapenvlees in de meeste landen in Afrika. De lonen zijn laag en fooien zijn altijd welkom. Wanneer deze niet bij de totaalprijs zijn inbegrepen is 10% tot 15% gebruikelijk wanneer u tevreden bent met de service.

Geld

De meeste landen in Afrika hebben hun eigen munt. U kunt op de vliegvelden en in hotels uw geld wisselen. Ook bij de banken kunt u wisselen en geld pinnen, let u er alleen wel op dat in de kleinere dorpjes niet altijd pinautomaten aanwezig zijn. In sommige landen kunt u betalen met euro’s of Amerikaanse dollars, maar niet overal. Ook creditcards worden in een groot aantal landen in de grote steden geaccepteerd, maar het is verstandiger om gewoon cash te betalen om niet voor onvoorziene verrassingen te komen staan.

Veiligheid

Zoals in bijna elk land komen ook in de landen in Afrika zakkenrollers voor. Let u daarom goed op uw waardevolle spullen. Wanneer u deze niet meeneemt uit uw hotel is het aan te raden deze in de kluis op uw hotelkamer op te bergen. Waardevolle papieren zoals paspoorten kunt u het beste in een buideltasje stoppen en deze onder uw kleding dragen. Wanneer u fototoestellen meeneemt, is het aan te raden deze in een tas te stoppen wanneer u ze niet gebruikt. In sommige landen in Afrika is het in sommige gebieden niet veilig om ’s avonds alleen op straat te lopen, neemt u in deze gebieden een taxi wanneer u ’s avonds de deur uit wil of ga samen met een lokale bewoner.

Offerte groepsreis Afrika? Klik hier